Hoe het ooit begon

De historie van familiebedrijf LQ kunststoffen begon in 1976 toen Lou Paijmans het bedrijf oprichtte onder de naam Elektropa. Het assortiment bestond destijds uit elektrotechnische producten zoals keramische isolatoren, hoogspanningskasten en verlichting. Lou had destijds plannen om ook handel te drijven in het buitenland. In lijn met zijn opportunisme en wilde graag ‘ Europa’ in de naam verwerken. In combinatie met ‘elektra’ en de ‘PA’ van Paijmans, is de naam Elektropa ontstaan. Begin jaren tachtig kwamen isolerende kunststof platen op de markt die voor beglazingsdoeleinden ingezet konden worden in bijvoorbeeld de kassenbouw. Ook de kabelbeschermingsmarkt veranderde omdat bekabeling van bovengronds naar ondergrondse aanleg ging. Lou zag hier groeikansen voor Elektropa en is zich gaan uitbreiden met kunststof beglazings- en kabelbescherming producten in het assortiment.

 

Zo vader zo dochter

Toen zijn dochter, en huidige directeur , Jouliska Paijmans het bedrijf in 1994 overnam heeft zij de producten gefilterd onder de twee pijlers kunststof beglazingsmaterialen en beschermingsmateriaal en alle elektrotechnische producten uit het assortiment verwijderd. Destijds is ook ‘kunststoffen’ aan de naam Elektropa toegevoegd, Elektropa Kunststoffen. Zo vader zo dochter, een Paijmans is altijd opzoek naar nieuwe producten en innovaties. Voor de particulier heeft Elektropa producten voor het buitenleven. Zoals overkappingen met glas of kunststof, stoere erfafscheidingen en robuuste buitenhaarden .

 

LQ kunststoffen

Een groeiend assortiment vroeg om een krachtige naam die de totale lading dekt. Halverwege 2016 is er onderzoek gedaan onder de vaste klanten. Uit dit onderzoek is gebleken dat de naam Elektropa haar klanten soms op het verkeerde been zet en de naam nog veelal geassocieerd wordt met de elektrotechnische producten uit het verleden.

 

Dus was het tijd voor een korte, nieuwe naam! LQ kunststoffen.  Deze sluit aan bij de productnaam die veel van de producten al dragen, maar dan op een korte, stoere en creatieve manier geschreven: Niet ELKU maar LQ. Voor trouwe relaties is het misschien even schakelen, maar voor toekomstige klanten is deze nieuwe naam niet meer dan logisch!